Ελλάδα επί εποχής ΔΝΤ.

Ελλάδα επί εποχής ΔΝΤ.
Αγώνας για λαϊκή κυριαρχία και ελευθερία είναι η συνέχεια των Λαϊκών Αγώνων
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις - έλεγαν οι παλαιοί..

Απρίλιος 2018 * .... Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
no news, good news

"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2012

Παρακολούθηση από άνδρες ιδιωτικής εταιρείας στην Ελλάδα, του δημοσιογράφου του Reuters Stephen Grey κάνει λόγο σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters


ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ REUTERS Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος του Reuters είχε αναπαράξει δημοσιεύματα του www.koutipandoras.gr και του περιοδικού HOT DOC στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα οποία αναφέρονταν στις δραστηριότητες του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα.
Αναλυτικά το δημοσίευμα του Reuters έχει ως εξής:
Μια ιδιωτική ομάδα ασφαλείας μισθώθηκε για να ακολουθήσει και να φωτογραφήσει τον ειδικό απεσταλμένο του Reuters, ο οποίος έχει γράψει μια σειρά άρθρων αποκαλύπτοντας κακοδιαχείριση σε ελληνικές τράπεζες.
Ο Stephen Grey, ο οποίος ήταν στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα για περαιτέρω αναφορά επί του θέματος, ακολουθήθηκε σε μια συνάντηση σε ένα κτίριο στην πόλη στις 20 Ιουνίου.
Ο αγνώστων στοιχείων παρατηρητής περίμενε για μια ώρα και ένα μισό μέχρι να έρθει ο Grey. Στη συνέχεια ακολούθησε τον Grey στο γραφείο του στο Reuters στην Πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της πόλης, όπου ο παρατηρητής ενώθηκε με ένα δεύτερο άνδρα ο οποίος έφτασε σε μια μοτοσικλέτα.
Οι δύο άνδρες παρακολούθησαν το γραφείο για περισσότερο από μία ώρα, όπως το ανέφερε προσωπικό ασφαλείας του Reuters.
Το βράδυ, o Grey πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον κήπο ενός ξενοδοχείου, με δύο άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν ο Τάσος Τέλλογλου, ένας Έλληνας ερευνητής δημοσιογράφος.
Καθώς μιλούσαμε, ένας άνδρας μπήκε στο ξενοδοχείο, τραβήξε μια φωτογραφία του Grey και των συντρόφων του μέσα από ένα παράθυρο. Ο Τέλλογλου αντιλήφθηκε το φωτογράφο τον οποίο καταδίωξε από το ξενοδοχείο και το φουαγιέ. Όταν ο Τέλλογλου τον έπιασε, ο άνθρωπος του είπε ότι τον είχαν πληρώσει για να παρακολούθησει τον Grey.
Τους έδωσε το όνομα μιας παράνομης ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας που, όπως είπε, είχε οργανώσει το έργο και τον πλήρωνε 100 ευρώ ανά ημέρα. Δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος είχε αναθέσει τη δουλειά στην εταιρεία ασφαλείας.
Ο Grey και o Τέλλογλου ανέφεραν το περιστατικό στην ελληνική αστυνομία.
Ο άνθρωπος που εγκλώβισε ο Grey στο ξενοδοχείο είπε επίσης ότι η εταιρία του είχε εμπλακεί στη λήψη φωτογραφιών τoυ Grey, του Τέλλογλου και του Νικόλαου Λεοντόπουλου – ενός ανεξάρτητου δημοσιογράφος που εργάζεται για το Reuters σχετικά με την έρευνα στις τράπεζες – όταν είχαν προηγουμένως συναντηθεί σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο.
Δεν έχεις ιδέα πόσα πολλά κάναμε είπε ο άντρας στον Τέλλογλου. Οι φωτογραφίες από το νοσοκομείο δημοσιεύτηκαν στα ελληνικά blogs. Αυτή τη χρονιά, το Reuters δημοσίευσε έρευνες του Γκρέι για 2 τράπεζες στην Ελλάδα, την Proton και την Πειραιώς, αλλά και τη Marfin Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο, που έχει ένα μεγάλο παρακλάδι στην Ελλάδα. Η Marfin πλέον έχει μετονομαστεί σε Cyprus Popular Bank.
Η Πειραιώς μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ελλάδας, έχει καταθέσει μήνυση κατά του Reuters, διεκδικώντας 50 εκ. Ευρώ (62 εκ. Δολάρια) για ζημιές που προκλήθηκαν μετά το δημοσίευμα του Reuters στο οποίο αναφέρονται μια σειρά από συναλλαγές (αγορές ακινήτων) μεταξύ της τράπεζας και εταιρειών που ανήκουν στην οικογένεια Σάλλα.
Ερωτηθείσα η Τράπεζα Πειραιώς αν παρακολουθούσε το δημοσιογράφο Stephen Grey εκπρόσωπος της τράπεζας απάντησε ότι «θεωρεί την ερώτηση προσβλητική και ενδεχομένως δυσφημιστική και λόγω του ότι η τράπεζα βρίσκεται σε νομική διένεξη με το πρακτορείο Thomson Reuters δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω»
Οι εκπρόσωποι της προηγούμενης διοίκησης των τραπεζών Marfin και Proton ( στις οποίες αναφερόταν το δημοσίευμα) αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου.

_____________________________
http://www.koutipandoras.gr/?p=22606
ΠΡΕΖΑ TV  - 29-6-2012Tο 2012 μας παρακολουθούν... 

Οι εντολείς είναι φορείς της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Έχουν τη δυνατότητα να κινούν τα νήματα, να εκβιάζουν ανθρώπους, να απειλούν ακόμη και δικαστές. Η δημοσιοποίηση όσων θα διαβάσετε δεν είναι μόνο ένα στοίχημα με την αλήθεια αλλά και η προστασία μας. Το σκοτεινό παρακράτος των συμφερόντων, δεν αντέχει στο φως της κοινής γνώμης. 
Τώρα ξέρετε.

Το φθινόπωρο του 2011, ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Κάποιος δικηγόρος και συνεργάτης τραπεζίτη, ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εταιρείας που είχε αγοράσει τμήμα των δανείων της Τράπεζας,του γνωστοποίησε πως ο Τραπεζίτης ήθελα να τον συναντήσει. Ο δημοσιογράφος δεν είχε λόγο να αρνηθεί.Πόσο μάλλον όταν η έρευνά του είχε ακριβώς αυτό το αντικείμενο.Τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο ο Τραπεζίτης έκρυβε τις επισφάλειες της Τράπεζας και τα θαλασσοδάνεια στον κύκλο του,μέσω αυτής της εταιρείας του δικηγόρου.


Οι τρεις τους συναντήθηκαν σε γνωστό εστιατόριο. Η συζήτηση έγινε χωρίς πολλές περιστροφές. Ο τραπεζίτης ζήτησε από τον δημοσιογράφο να σταματήσει την έρευνα για την Τράπεζά του. Του είπε μάλιστα πως ξέρει τι κάνει, με ποιόν μιλάει και τι λέει.Μετά από ένα μπουκάλι ουίσκι,ο Τραπεζίτης,σε μια επίδειξη δύναμης τον διαβεβαίωσε πως άνθρωπός του στην Αστυνομία και στελέχη στις υπηρεσίες πληροφοριών τον ακούνε «στέρεο». «Ξέρω ακριβώς τι λες, με ποιόν,ακόμη και πού βάζει το πουλί του ο εισαγγελέας που θα κάνει την έρευνα για την Τράπεζα.Ό,τι ώρα θέλω σου στήνω κατηγορία για εκβιασμό» του είπε.Ο δημοσιογράφος του είπε πως η έρευνά του είναι γνωστοποιημένη και σε άλλους και δεν πρόκειται να σταματήσει. Ο Τραπεζίτης, μέσα στους καπνούς του πούρου του συνεργάτη του δικηγόρου,έσκυψε μπροστά και του είπε «τότε να προσέχεις συμβαίνουν και ατυχήματα».
Ο δημοσιογράφος,μερικές μέρες αργότερα επισκέφθηκε τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη. Ζήτησε από τον εισαγγελέα να βγάλει από το κινητό του τηλέφωνο την μπαταρία για να μην έχει καμία σύνδεση στο δίκτυο και σε πιθανή παρακολούθηση και τον ενημέρωσε για την συνάντησή του με τον Τραπεζίτη.
Διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί όλη την έρευνα για το ποιοι και πώς μας παρακολουθούν. Φωτογραφίες παρακολούθησης δημοσιεύονται σε blogs.Ο βρώμικος ρόλος πρακτόρων της ΕΥΠ και το παρακράτος
http://www.koutipandoras.gr/ 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου